fbpx
Політика

Євгенія Тимошенко вимагає звільнити матір відповідно до рішення ЄСПЛ

 Після зустрічі зі своєю матір’ю в клініці «Укрзалізниці», Євгенія Тимошенко повідомила, що вірить в те, що незабаром справедливість восторжествує і її мати опиниться на волі. При цьому вона також зазначила, що українська влада повинна виконати вимоги ЄСПЛ і звільнити її матір, додавши, що Європейський суд є вищою юридичною інстанцією для України як члена Ради Європи.  

 За її словами, весь світ підтримує і вимагає звільнити Юлію Тимошенко, підкресливши, що це заяви не тільки громадських організацій, а й політиків.  

Читайте також:  Останній крок до світової війни: гітлерівська анексія Клайпеди (Мемеля)

 «Ці заяви грунтуються на абсолютно законному рішенні Європейського суду. Влада має виконати це рішення і звільнити її », – заявила Євгенія Тимошенко.   

 Вона вважає, що її мати вже давно мала бути на волі.  

 «Її незаконно позбавили двох років життя, двох років політичної діяльності. Але, незважаючи на все це, вона продовжує активно боротися», – зазначила Євгенія Тимошенко.

Читайте також:  Антиросійські плакати та українські прапори і гасла: в словацькому Михайлівці зустрічали прем’єр-міністра України (ВІДЕО)

 Також дочка екс-прем’єра звернула увагу на те, що день ув’язнення був жахливим і шокуючим, але вже тоді вони відчули підтримку соратників і політичних колег її матері з усього світу і продовжують відчувати її зараз.  

 За словами Євгенії, сьогодні – перший день, коли до Юлії Тимошенко пустили Яценюка, Авакова та Пашинського.

Читайте також: