fbpx
Політика

СКР вимагає позбавити статусу адвоката одного із захисників в “болотній справі”

 Представники правозахисної організації "Агора", заявили в понеділок, що Слідчий комітет Росії вимагає позбавити статусу адвоката одного із захисників фігурантів справи про заворушення, що сталися на Болотяній площі 6-го травня минулого року.

 У «Агорі» розповіли, що, нібито, один зі слідчих з особливо важливих справ при голові СКР, а саме, полковник юстиції Рустам Габдулін вважає, що необхідно розглянути питання про відповідність Фаріта Муртазіна статусу адвоката. Як стверджує полковник Габдулін, адвокат Муртазін (фото), нібито, "неодноразово цілеспрямовано зривав проведення слідчих дій за участю його підзахисного Артема Савелова", намагаючись своїми діями "необгрунтовано затягнути попереднє розслідування".

Читайте також:  Орбан зробив нову скандальну заяву про гроші для України, поскаржився на бідність і лякав угорців війною

 Він також звинувачує адвоката в тому, що той систематично не з’являється для ознайомлення з матеріалами справи.

 За даними правозахисників, Муртазін вважає необгрунтованими всі претензії, висунуті на його адресу, а звернення СКР в адвокатську палату називає тиском у зв’язку із захистом інтересів фігуранта "болотної справи". Представники Слідчого комітету відмовилися давати будь-які коментарі щодо цього питання.

Читайте також:  РПЦ надає релігійну підтримку війні проти України

 За матеріалами: РИА Новости

Читайте також: