fbpx
Право

Фестиваль KUBANA піддасться прокурорській перевірці

 Витівка музикантів американської панк-групи Bloodhound Gang, що сколихнула українську і російську громадськість, спричинила за собою ряд негативних наслідків і для самих організаторів фестивалів. Прокуратура Краснодарського краю ініціювала перевірку на предмет дотримання законодавства при організації та проведенні фестивалю KUBANA.

 Крім того, прокурорській перевірці піддадуться й інші рок-фестивалі, що проводяться в Краснодарському краї. Прокуратура перевірить, наскільки законним було залучення до участі у фестивалях групи Bloodhound Gang, також будуть перевірені правила дотримання бюджетного законодавства у випадках фінансування музичних заходів з регіонального, обласного та інших бюджетів.

 Нагадаємо, басист групи Bloodhound Gang, що поглумився над російським прапором, був опитаний анапськими поліцейськими, матеріали повинні бути передані до прокуратури. СК РФ висловив готовність розслідувати дії музикантів, витівка яких підпадає під статтю про осквернення державних символів і може загрожувати басистові позбавленням волі на строк до одного року.

Росіяни відповіли на образливі випади Bloodhound Gang (відео):

За матеріалами: lenta.ru

Читайте також: