fbpx
Новини світу

Україна забезпечила постачання до Індії першої партії авіаційних керованих ракет середньої дальності класу «повітря-повітря»

   ДАХК "Артем" (Київ) забезпечила постачання до Індії першої партії авіаційних керованих ракет середньої дальності класу "повітря-повітря", виготовлених на замовлення Міністерства оборони Індії, повідомила прес-служба держконцерну "Укроборонпром" з посиланням на гендиректора держконцерну Сергія Громова.  

 "Перша партія ракет відправлена ​​замовнику, готується до відправки наступна, дві третини її вже знаходяться в зібраному вигляді на базі", – сказав С.Громов, нагадавши, що виконання індійського контракту дозволить забезпечити завантаження потужностей ДАХК до кінця 2013р.  

 Глава держконцерну висловив упевненість, що високоточне авіаційне озброєння українського виробництва і далі буде затребуване на традиційних збройових регіональних ринках.

 "Ми не обмежуємося індійським контрактом. Наші представники активно працюють з традиційними замовниками з Південно-Східної Азії, Північної Африки та інших регіонів", – сказав він.  

Читайте також:  Папа Римський заявив, що Україні час "викинути білий прапор" і почати переговори з росією

 С.Громов також висловився за наділення ДАХК "Артем" податковими пільгами, передбаченими законом України про держпідтримку авіапрому: це дозволить підприємству наростити обігові кошти, а також більш ефективно і цілеспрямовано використовувати кредитні ресурси, що залучаються,  зазначив він.   

 Контракт з Міноборони Індії на постачання Р-27 в інтересах індійського військового відомства був укладений ДАХК "Артем" навесні 2012 р. Обсяг контакту, розрахованого на 2012-2013 рр.. склав близько $ 250 млн. Згідно з його умовами, початок поставок авіаційного озброєння замовнику було намічено на третій квартал 2012 р.  

 ДАХК "Артем" – єдиний на території СНД виробник керованих ракет середньої дальності класу "повітря-повітря" (Р-27-ІФ) різних модифікацій, які застосовуються для озброєння всіх типів літаків МіГ-29, Су-27, Су-30 виробництва РФ.  

Читайте також:  Папа Римський заявив, що Україні час "викинути білий прапор" і почати переговори з росією

 За даними держконцерну, обсяг реалізації продукції ДАХК "Артем" в першому півріччі 2013 року зріс у порівнянні з аналогічним періодом минулого року в 4,6 рази – до 786 600 000 грн. Плановий обсяг реалізації до кінця 2013 р. оцінюється в понад 2,7 млрд. грн.  

 За даними ДАХК, за підсумками 2012 року чистий прибуток ДАХК "Артем" зменшилася за міжнародними стандартами фінансової звітності (МСФЗ) на 41,67% – до 0,2 млн грн, її чистий дохід знизився на 54,9% – до 217,23 млн грн.   

 Джерело: Інтерфакс-Україна

Читайте також: