fbpx
Надзвичайні події та кримінальна хроніка

«Український вибір» просить відкрити кримінальне провадження за фактом осквернення прапора країни музикантами Bloodhound Gang

   Громадський рух "Український вибір" звертається до правоохоронних органів з проханням відкрити кримінальне провадження за фактом осквернення і наруги над державним прапором України американської панк-групи Bloodhound Gang під час концерту 30 липня в Києві.   

 "Невідкладно внести до Єдиного реєстру досудових розслідувань відомості про вчинення іноземним громадянином Евілом Джаредом Хасселхоффом кримінального злочину, передбаченого ч. 1 ст. 338 і ч. 1 ст. 296 КК України, і почати досудове розслідування. У встановлені законом терміни повідомити ВГО "ВОД "Український вибір" про початок кримінального провадження, а також інформувати про закінчення досудового розслідування", – йдеться у зверненні громадського руху, направленому в понеділок начальнику ГУ МВС України в м. Києві генерал-лейтенанту міліції Валерію Коряку.  

 У заяві прес-служби "Українського вибору" зазначається, що рух обурений вчинком учасників панк-групи і тим, що з боку офіційних державних органів не було жодної реакції.

 «Мерзенний вчинок учасника вищезгаданої групи викликав справедливе обурення  громадян України. Як і подив, у зв’язку з тим, що офіційні особи, які зобов’язані були розслідувати факт наруги над українським прапором і дати йому оцінку, фактично усунулися від своїх обов’язків. Це, безсумнівно, кидає тінь на честь країни та її міжнародну репутацію ", – наголошується в заяві "Громадського вибору".  

Читайте також:  СБУ затримала російського агента, який намагався підірвати поштове відділення у Запоріжжі

 Також в русі звернулися до всіх офіційних осіб, у компетенції яких знаходиться розслідування цього факту наруги над державним прапором України з вимогою негайно виконати свій професійний і громадянський обов’язок і захистити зганьблену честь країни.  

 "Український вибір" – громадський рух, одним із засновників якого є екс-керівник адміністрації президента України (2002-2005) Віктор Медведчук.  

 Як повідомляють українські ЗМІ, скандальна група Bloodhound Gang розпочала тур по СНД з України. У Києві на концерті 30 липня "артист поливав сечею сцену", і "прицілювався на синьо-жовтий прапор України, який перебував на сцені". Публіку такий вчинок музиканта тільки розвеселив. Музиканти також вигукували fack Russia, і "народ підтримав".  

Читайте також:  СБУ затримала у Дніпрі рекетирів, які викрадали людей та «вибивали» з них гроші

 Наступного дня в клубі "Ібіца" в Одесі 41-річний бас-гітарист Е.Дж. Хасселхофф використовував прапор Росії як туалетний папір, додаючи фразу: "Тільки не кажіть про це Путіну". Спаплюжений стяг він кинув у натовп, де його підхопив один з фанатів.  

 Відео цих витівок виклали в інтернет, і як повідомляють ЗМІ, Bloodhound Gang не пустили на рок-фестиваль у Краснодарському краї в Росії, хоча і виплатили гонорар. В аеропорту Анапи, звідки вони відлітали, їх закидали помідорами і тухлими яйцями, козаки влаштували розборки з музикантами і намагалися задушити бас-гітариста американським прапором, а після невдалої спроби (після втручання поліції) порвали прапор на очах у музикантів.  

 Музикантам Bloodhound Gang довелося покинути Росію, хоча група принесла вибачення.  

 Слідчі СКР приступили до перевірки факту осквернення російського прапора музикантами рок-групи з США, в цю країну і в Україну будуть направлені запити про правову допомогу.

 

  Джерело: Інтерфакс-Україна

Читайте також: