fbpx
Економіка

«Укравтодор» витратить 9 млн гривень на дослідження українських доріг

 Державне агентство автомобільних доріг України («Укравтодор») 19 липня 2013 року уклало низку угод на проведення дослідних робіт. Загальна сума підписаних угод становить близько 9,3 мільйони гривень. Про це повідомляється в офіційному виданні «Вісник державних закупівель», пишуть «Наші гроші».

 За наявними даними, найбільшу кількість коштів було виділено державному підприємству «Дорцентр» для проведення моніторингу технологій мостових та дорожніх робіт (2,26 мільйони гривень, термін виконання моніторингу – до 30 липня 2014 року). Крім того, підприємство має провести моніторинг якості виконання робіт з експлуатаційного утримання автомобільних доріг загального користування (1,94 мільйони гривень, термін виконання – до 31 грудня 2014 року).

 Зазначимо, що за останнім завданням «Дорцентром» має бути проведено «дослідження причин, які перешкоджають виконанню дорожніх робіт з дотриманням технологій та усунення недоліків у встановлені терміни».

 Додамо, що третім за дорожнечею є підряд  «Укравтодору» на «науково-технічне забезпечення міжнародних та галузевих конференцій, семінарів, форумів, шкіл передового досвіду і тематичних виставок» – 670 тисяч гривень. Ці кошти отримає державний дорожній НДІ ім. М.П.Шульгіна.

 Раніше повідомлялося, що «Укравтодор» торік замовив наукові роботи на суму в 24,12 мільйони гривень. Зокрема, 2,61 мільйони гривень було виділено для «аналізу факторів впливу якості виконання робіт на довговічність і надійність конструкцій дорожнього покриття», яке фахівці повинні були виконати до кінця 2013 року.

 Повідомляється, що в поточному році «Укравтодор» замовив наукові роботи на загальну суму  17,15 мільйонів гривень.

 За матеріалами: nashigroshi.org

Читайте також: