fbpx
Кінотеатри

Троє російських режисерів знімуть короткометражки для збірника Венеціанського кінофестивалю

 До ювілейного, 70-го Венеціанського кінофестивалю, який пройде з 28 серпня до 7 вересня, організатори готують збірку короткометражних роликів під назвою «Венеція – Перезавантаження майбутнього». У роботі запросили взяти участь трьох російських кінорежисерів – Марлена Хуциєва, Олексія Германа-молодшого і Олексія Федорченка, повідомляється на офіційному сайті Венеціанського фестивалю.

 Мікросюжети будуть тривати від однієї до півтори хвилини, кожен з них повинен бути присвячений майбутньому кінематографа. У якому жанрі зняти ролик, і який сюжет покласти в його основу, повинні будуть вирішити самі режисери.

 Всього до збірки короткометражних відеороликів увійдуть роботи сімдесяти режисерів, які представляли свої роботи в конкурсній програмі Венеціанського кінофестивалю протягом останніх двадцяти років. Наприклад, глядачі зможуть побачити сюжети таких метрів світової кінематографії, як Бернардо Бертолуччі, Аббас Кіаростамі, Фредерік Фонтейн, Джеймс Франко, Кім Кі Дук, Клер Дені і багатьох інших авторів.

 Покажуть збірник короткометражних роликів «Венеція – Перезавантаження майбутнього» у перший день фестивалю.

 За матеріалами: РИА Новости

Читайте також: