fbpx
Політика

США побоюються терористів

 У неділю в лондонському аеропорту Хітроу на прохання Вашингтона був введений більш ретельний огляд пасажирів і багажу на рейсах, що прямують до США. Своє прохання американська влада пояснила тим, що побоюється терактів з боку "Аль-Каїда", яка, нібито за перехопленими спецслужбами США даними, готує атаки на Північну Америку і низку інших західних країн.

Читайте також:  Останній крок до світової війни: гітлерівська анексія Клайпеди (Мемеля)

 Раніше, через можливі напади на свої дипмісії, США закрили свої посольства в 11 країнах світу. Як повідомила в неділю представник держдепартаменту Джен Псакі, ряд дипломатичних місій США залишаться закритими до 10 серпня. За словами Псакі, до наступної суботи не працюватимуть 19 посольств і консульств.

 Представник держдепартаменту уточнила, що не йдеться про нові загрози, в даному випадку тривають раніше прийняті запобіжні заходи з метою захистити співробітників держдепартаменту, включаючи місцевих громадян, а також відвідувачів посольств.

Читайте також:  На виборах президента у Словаччині переміг проросійський Петер Пеллегріні

 Крім того, Псакі повідомила, що в списку посольств, що  закриваються до 10 серпня, є нові точки, однак, не вказала, які саме.

 За матеріалами: РИА Новости

Читайте також: