fbpx
Надзвичайні події та кримінальна хроніка

Підводний човен «Щ-216» може бути піднятий з дна Чорного моря

   Президент України Віктор Янукович розпорядився вивчити питання можливого підйому радянського підводного човна "Щ-216", затонулого в роки Великої Вітчизняної війни в північно-західній частині Чорного моря.  

 Як повідомляється на офіційному сайті президента в понеділок, главі адміністрації Сергію Льовочкіну і прем’єр-міністру Миколі Азарову доручено до 15 вересня вивчити питання підняття підводного човна на поверхню, транспортування та музеєфікації даного плавзасобу, а також похоронів загиблих моряків і створення меморіалу.  

Читайте також:  СБУ і Нацполіція знешкодили на Прикарпатті наркосиндикат, який торгував важкими психотропами

 Крім того, В.Янукович розпорядився вивчити питання залучення іноземних держав до обробки та реалізації проектів, пов’язаних з підйомом підводного човна "Щ-216".  

 Як повідомлялося, на початку липня підводний човен "Щ-216" виявили водолази Центру чорноморських підводних досліджень в районі кам’яної гряди в районі мису Тарханкут на глибині 52 метри. Дані державних архівних фондів дозволяють стверджувати, що це один з 16-ти безвісти зниклих радянських підводних човнів типу "Щука". Згідно з архівними даними, човен зник безвісти в лютому-березні 1944 року під час виконання бойового завдання. Причиною загибелі судна став вибух глибинної бомби. Весь екіпаж загинув.

Читайте також:  На Тернопільщині гадюка заповзла в хату (ВІДЕО)

 Джерело: Інтерфакс-Україна

Читайте також: