fbpx
Наука

Лукашенко про розвиток білоруської науки: «Платити шалені гроші ми з 1 січня нікому не будемо»

 Президент Білорусі Олександр Лукашенко, виступаючи на нараді з питання розвитку наукової сфери, доручив розробити програму перетворення білоруської науки, що спирається на «проривні технології». На виконання завдання президент відвів три місяці.

 За словами Олександра Лукашенка, вітчизняна наука «повинна орієнтуватися на потреби економіки і практикувати роботу за прямими замовленнями виробничого сектора». Президент особливо підкреслив, що країна не буде «викидати з бюджету гроші на наукову сферу, не отримуючи належної віддачі». «Платити шалені гроші ми з 1 січня нікому не будемо, зокрема і вченим. А вченим, перш за все, тому що вчені – розумні люди, повинні заробити і собі, і державі», – підкреслив Олександр Лукашенко і порадив активніше залучати до інвестицій у науку комерційні підприємства та інші позабюджетні джерела.

 При цьому президент Білорусі зазначив, що «бігти за Росією» його країна не збирається, і привів у приклад реформування Російської академії наук, що викликало безліч критичних нарікань.

Нарада щодо розвитку наукової сфери (відео):

За матеріалами: lenta.ru

Читайте також: