fbpx
Без категорії

Юлія Єфімова: Зараз говорять, що я героїня. А що буде через місяць? Мені знову порадять викинути свої медалі?

 Що значить для російського спорту Юлія Єфімова? Відповісти на це питання можна дуже просто: Юлія Єфімова означає багато. Останнім прикладом може бути чемпіонат світу з плавання в Барселоні, під час якого Юлія Єфімова виграла чотири медалі: два «золота», одне «срібло» та одну «бронзу». Здавалося б, спортсменка прославляє свою країну, але інтерв’ю Юлії Ефімової для агентства «Весь спорт», що з’явилося сьогодні, показує, що не все так гладко в спортивному світі.

 За словами Юлії Ефімової, існують серйозні проблеми у взаєминах з Всеросійською федерацією плавання (ВФП). Спортсменка заявляє, що, на чемпіонат світу не брали її тренера – Андрія Михайловича Єфімова, мотивуючи це тим, що Юлія «недостатньо добре плаває», щоб її тренера брати на чемпіонат світу. «Я спробувала заперечити, нагадати, скільки медалей принесла Росії», – сказала Юлія Єфімова. На це їй відповіли: «Викинь всі свої медалі і заслуги. Зараз вже інший сезон». За словами спортсменки, сказане змусило її навіть заплакати, а поїздку до Барселони Андрія Михайловича Єфімова в підсумку оплатила Тюмень.

 «Зараз до мене всі підходять, кажуть, що я героїня», – заявляє російська спортсменка і ставить запитання: «А що буде через місяць? Мені знову порадять викинути свої медалі? Мені набридло таке ставлення. Хіба для цього я тренуюся, виступаю, виграю?».

   Крім того, Юлія Єфімова розповіла про те, що ВФП підписала контракт з постачальником форми Arena, а багато спортсменів, як підкреслює спортсменка, «бажають плавати в костюмах Speedo». Юлія Єфімова заявила, що їй доводилося малювати на купальнику Speedo напис Аrena «своїми руками лаком для нігтів».

 Зазначимо, що після відвертого інтерв’ю Юлії Ефімової в ЗМІ з’явилися слова президента Всеросійської федерації плавання Володимира Сальникова, який повідомив наступне: «Юля зараз тренується в іншій країні і знаходиться далеко від збірної Росії і, можливо, вона просто не в курсі якихось моментів». Крім того, як пишуть ЗМІ з посиланням на агентство «Весь спорт», Володимир Сальников додав таке: «Якщо у Юлі виникли якісь образи на емоційному рівні, який піднявся після її перемог на чемпіонаті світу, щоб розбиратися в ситуації, потрібно спочатку трошки охолонути, а потім вже щось вирішувати».

 «Я думаю, деякі речі зараз були сказані з перебільшеним емоційним забарвленням», – резюмує президент ВФП Володимир Сальников.

 За матеріалами: eurosport.ru

Читайте також: