fbpx
Політика

«Ключ від звільнення Тимошенко знаходиться в руках опозиції», – Михайло Чечетов

 Сьогодні «ключ від звільнення Юлії Тимошенко» знаходиться в руках опозиції. Про це повідомив перший заступник глави фракції «Партії регіонів» Михайло Чечетов.

 За його словами, «Партія регіонів» зацікавлена ​​в тому, щоб нині засуджена Юлія Тимошенко була на волі і повноцінно брала участь у політичному житті країни, проте для цього одного бажання мало.

 «Як член "Партії регіонів" я взагалі за те, щоб політики були на волі. Але – не можна їхати на червоне!», – додав народний депутат.

 Михайло Чечетов нагадав про те, що у президента України є таке право, не обов’язок, а саме право – звільнити екс-прем’єра, як він раніше зробив це з Юрієм Луценком. Однак, додав регіонал, для цього потрібно написати на адресу президента України прохання про помилування. Зараз про Юлію Тимошенко дбають видні політики, депутати Європейського парламенту та інші особи. Незважаючи на це, адвокат Власенко від імені своєї клієнтки заявляє, що Тимошенко не може або не хоче просити Януковича про помилування.

Читайте також:  Останній крок до світової війни: гітлерівська анексія Клайпеди (Мемеля)

 «То про що тоді говорити? Так само не можна! », – обурюється Михайло Чечетов.

 На думку політика, звільнення екс-прем’єр-міністра за «луценківським» сценарієм було б можливим, якби Юлія Тимошенко виконала хоча б одну з трьох раніше поставлених умов. Зокрема, нагадує Чечетов, Тимошенко повинна «відсидіти» хоча б половину терміну, подати прохання про помилування президенту України, а також відшкодувати бюджету країни нанесений «харківськими угодами» збиток.

Читайте також:  Макрон у Празі обговорить закупівлю снарядів для України 

 На думку Чечетова, зараз найбільше шкодять Юлії Тимошенко саме лідери опозиції і політтехнологи. Зараз Тимошенко дає зрозуміти опозиціонерам, майже відкритим текстом заявляє: «Хлопці, не витрачайте гроші на акції!». Всі опозиціонери нібито захищають її, хоча насправді все роблять для того, щоб Тимошенко залишалася в ув’язненні, підсумував регіонал.

 За матеріалами: УНН

Читайте також: