fbpx
Політика

«За два роки ув’язнення Юлія Тимошенко так і не перетворилася на українську Індіру Ганді», – експерти

 За 2 роки ув’язнення екс-прем’єр Юлія Тимошенко так і не перетворилася на українську Індіру Ганді і не стала символом революції. Таку думку висловили глава Центру дослідження проблем громадянського суспільства Віталій Кулик та голова Європейської асоціації українців Олексій Толкачов.

 За словами Кулика, повернення Юлії Тимошенко до влади зруйнує систему домовленостей всередині української опозиції і переформатує її конфігурацію. Однак, стверджує політолог, від рейтингу Тимошенко зразка 2010 року на сьогоднішній день майже нічого не залишилося. Як у лідера опозиції у Тимошенко немає ніяких перспектив, тому що її місце зараз зайняли набагато мобільніші лідери.

Читайте також:  Закарпатська викладачка угорського інституту ім. Ф. Ракоці ІІ може потрапити до складу Європарламенту від партії "Фідес"

 «Це і Олег Тягнибок, і той же Арсеній Яценюк. А у Віталія Кличка рейтинг сьогодні вже більший, ніж у Юлії Тимошенко», – додав глава Центру дослідження проблем громадянського суспільства.

 За 2 роки тюремного ув’язнення Юлія Тимошенко так і не стала Індірою Ганді і не перетворилася на символ української революції, підсумував він. Аналогічної думки дотримується і Олексій Толкачов.

 За його словами, Юлія Тимошенко під час ув’язнення не спромоглася на нові, більш адекватні часу заклики і тези.

 «Вона досі використовує одні й ті ж, вже затерті тези на кшталт "Європа", "демократія" тощо.», – вважає експерт.

Читайте також:  Очільник МЗС Угорщини знову погрожує Україні

 Олексій Толкачов висловив думку, що Юлію Тимошенко випустять з в’язниці або перед проведенням Вільнюського саміту в листопаді, або ближче до президентських виборів в 2015 році. Кулик вважає, що найбільш імовірним терміном звільнення Тимошенко є осінь 2013 року.

 Нагадаємо, що сьогодні виповнилося рівно 2 роки з дня арешту екс-прем’єра Юлії Тимошенко. 5 серпня 2011 року Юлію Тимошенко заарештували під час судового процесу у справі про перевищення службових повноважень при укладанні газових угод з Росією в 2009 році.

 За матеріалами: УНН

Читайте також: