fbpx
Новини світу

Екс-директор НОК Німеччини: Уряд ФРН підтримував експерименти з допінгом

 На тлі незгасаючих скандалів, пов’язаних із застосуванням допінгу, заява колишнього спортивного директора Національного олімпійського комітету Німеччини Ульфа Тіппельта справила ефект справжньої бомби. Тіппельт заявив, що володіє даними про вживання заборонених препаратів німецькими атлетами, причому робилося це за підтримки уряду.

 "Найближчим часом будуть представлені наукові обгрунтування цих фактів. Очевидно, що це тривало аж до 1990-х років," – підкреслив екс-директор НОК ФРН. Ульф Тіппельт зазначив, що до пори до часу він буде зберігати конфіденційність, але вважає, що ця доповідь має бути опублікована, причому найближчим часом, так як «всі повинні ясно зрозуміти, хто буде нести відповідальність з медико-етичної точки зору».

Читайте також:  Папа Римський заявив, що Україні час "викинути білий прапор" і почати переговори з росією

 Найбільша німецька газета Süddeutsche Zeitung 3 серпня опублікувала статтю, в якій розповідалося про дослідження Берлінського університету імені Гумбольдта, результати якого показали, що держава фінансувала експерименти з субстанціями, що підвищують спортивні результати. Публікація 800-сторінкового документа відкладена з міркувань недоторканності приватного життя.

 За матеріалами: ИТАР-ТАСС

Читайте також: