fbpx
Суспільство

В Україні створять реєстр нерухомих пам’яток

 В Україні незабаром можуть створити державний реєстр нерухомих пам’яток. З такою ініціативою виступило міністерство культури. Про це в ході відеоконференції з регіонами заявив заступник міністра культури Віктор Балюрко. За його словами, робота над створенням реєстру, на жаль, проходить не такими швидкими темпами, як очікувалося, але все ж напрацювання вже є.

 "Сьогодні в Україні налічується понад 140 тис. різних нерухомих пам’яток, зате зареєстровано лише близько 5 тис. Ми намагаємося спростити систему внесення до Державного реєстру, тому що зараз вона занадто складна", – зазначив Віктор Балюрко.

Читайте також:  Волонтери Дрогобича передали 50 автомобілів Силам оборони України (ВІДЕО)

 Також він розповів про перспективи розвитку галузі культури: зокрема, міністерство працює над збереженням цілісної мережі закладів культури і мистецтва, підготовкою кадрів для музеїв і бібліотек, удосконаленням законодавства в частині культурної спадщини.

 У 2014 році Україну очікує кілька грандіозних заходів, які вона повинна провести на гідному рівні. Це: святкування 200-річчя з дня народження Тараса Шевченка, 70-річчя визволення України від німецько-фашистських загарбників. Також в державі має відбутися масштабний всеукраїнський фестиваль музейних сайтів.

Читайте також:  Ось що буде якщо ми програємо війну росії (ВІДЕО)

 За матеріалами: mincult.kmu.gov.ua

Читайте також: