fbpx
Право

Верховна Рада відмовляється надавати декларації народних депутатів, хоча це суперечить законодавству – адвокат

 В апараті Верховної Ради України відмовляються надавати податкові декларації українських парламентаріїв, хоча це суперечить закону України «Про доступ до публічної інформації». Про це заявила Ольга Сушко, адвокат політолога Віктора Тарана в суді проти апарату Верховної Ради.

 Сторона-відповідач говорить про те, що представники апарату Верховної Ради України звернулися до всіх народних депутатів з приводу яких був наданий даний запит і просили дати їх згоду на оприлюднення податкових декларацій.

 «Незрозуміло, чому це робилося, оскільки законодавством не потрібно отримувати такої згоди декларантів», – повідомила адвокат.

Читайте також:  За матеріалами СБУ в Україні заборонено діяльність ще однієї проросійської політичної партії

 Проте, підкреслила Сушко, такі листи були направлені нардепам. Відповіли на них Віталій Кличко та Арсеній Яценюк.

 На думку Ольги Сушко, основна проблема полягає в тому, що зараз апарат Верховної Ради керується нормами українського законодавства про відкритість декларацій, проте все одно не надає їх у відповідь на численні запити.

 «Вся ця частина з угодами народних депутатів України – це не принципово в даній ситуації, принципово важливо, що апарат Верховної Ради, який зберігає за собою декларації та керується нормами законодавства про те, що декларації депутатів є відкритими, все одно відмовляється надавати їх на запити», – заявила адвокат.

Читайте також:  За матеріалами СБУ в Україні заборонено діяльність ще однієї проросійської політичної партії

 За її словами, ненадання відомостей про доходи депутатів на прохання однієї людини не відповідає українському законодавству.

 Раніше повідомлялося, що політолог Віктор Таран подав до суду на апарат Ради з причини ненадання копій податкових декларацій парламентаріїв, що суперечить закону України «Про доступ до публічної інформації».

 За матеріалами: УНН

Читайте також: