fbpx
Надзвичайні події та кримінальна хроніка

Будівництво в Десятинному провулку Києва є незаконним – прокуратура

   Під прокуратурою міста Києва в понеділок пройшла акція протесту представників "Форуму порятунку Києва" проти забудови в Десятинному провулку, де раніше знаходився храм князя Володимира.  

 Як передає кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна", близько 10 учасників акції вишикувалися перед будівлею київської прокуратури тримаючи в руках плакати "Київ – проти забудовників-окупантів", "Кияни проти незаконної забудови", "Палац князя Володимира – не місце для жадібних попів" . Також вони озвучували у гучномовець свою вимогу про припинення будівництва на території культурної спадщини Києва.  

 Як розповіли учасники акції, ця ділянка була передана українській православної церкви Київського патріархату, а будувати на цій землі буде компанія "Інтергалбуд", що належить, за їх словами, народному депутату від Партії регіонів Володимиру Зубику.  

 Активісти заявляють, що незважаючи на існуюче рішення суду про заборону будівництва на цій території, забудова триває, там планується звести 7-поверховий будинок ніяк не пов’язаний з культурною спадщиною Києва.  

 Прокурор прокуратури Шевченківського району Києва Віталій Воробйов, який вийшов до учасників акції, поінформував, що прокуратура виступає проти забудови цієї ділянки, вважає такі дії незаконними і тому оскаржить такі дії в суді.  

 "Прокуратура вважає будівництво незаконним і тому оскаржить дії забудовника в суді", – сказав прокурор додавши, що 19 серпня Київський господарський апеляційний суд розгляне апеляційну скаргу щодо забудови на цій ділянці.   

 Джерело: Інтерфакс-Україна

Читайте також: