fbpx
Новини світу

У Росії відзначать День залізничника

 У Росії в неділю відзначають День залізничника – професійне свято для більш ніж мільйона працівників галузі. Пам’ятна дата була встановлена ​​в кінці ХIX століття і приурочена вона до дня народження російського імператора Миколи Першого, при якому і почалося будівництво залізниць у країні.

 Зараз за кількістю залізничних магістралей Російська Федерація посідає друге місце у світі. Більше половини від загального обсягу вантажних транспортних перевезень проводиться по залізниці. Глава корпорації "РЖД" Володимир Якунін привітав усіх своїх колег зі святом і розповів, що урочисті заходи пройдуть сьогодні в багатьох російських містах, пов’язаних зі сталевими магістралями.

Читайте також:  В Бельгії поліція зупинила проросійську конференцію на яку був запрошений Орбан

 Там проведуть народні гуляння та концерти, на багатьох вокзалах гратимуть духові оркестри, а пасажирів чекатимуть приємні сюрпризи. Центром сьогоднішнього свята стане Єкатеринбург. Ще кілька років тому керівництво компанії "РЖД" прийняло рішення щороку влаштовувати головні урочистості в різних містах країни.

 Так, День залізничника вже зустрічали салютом в різні роки в Нижньому Новгороді, Новосибірську, Санкт-Петербурзі та Москві. Тепер свято працівників сталевих магістралей приймає Свердловська залізниця.

Читайте також:  Жителі Словаччини зібрали 2 млн євро на снаряди для України, незважаючи на політику уряду, який відмовляється надсилати Києву військову допомогу

У Росії відзначать День залізничника (відео):

За матеріалами: vesti.ru. Відео: rutv.ru.

Читайте також: