fbpx
Політика

Таллінн запрошує Сергія Лаврова для підписання договорів про кордон

 Як повідомив глава естонського зовнішньополітичного відомства Урмас Пает, Естонія запросила міністра закордонних справ Росії Сергія Лаврова відвідати країну для підписання договорів про сухопутний і морський кордон.

 "Міністру закордонних справ Росії направлено запрошення відвідати Естонію. Про конкретну дату поки не домовились", – сказав Урмас Пает і додав, що візит відбудеться після того, як буде досягнута конкретна домовленість, що мають підтвердити обидві сторони. Ще в середині травня глава МЗС Естонії Урмас Пает повідомив, що консультації щодо нового прикордонного договору між Естонією і Росією успішно завершені, а документ повністю готовий до підписання.

Читайте також:  Туреччина наполягає на "переговорах" між Україною та росією

 Раніше в естонських засобах масової інформації неодноразово висловлювалися припущення, що, оскільки перший договір, що був підписаний в Москві, так і не набув чинності, нова угода повинна підписуватися на цей раз у Таллінні.

 Місцева газета "Еесті Пяевалехт" з посиланням на власні джерела в Москві стверджує, що МЗС Росії вже дав свою згоду на проведення такої зустрічі і вона повинна буде відбутися найближчим часом.

Читайте також:  ІПСО рф лякає угорців батальйоном "Айдар"

 За матеріалами: РИА Новости.

Читайте також: