fbpx
Політика

«Грузія визнає, що в серпні 2008 року допустила помилки», – Зураб Абашидзе

 Грузія визнає помилки, які були допущені під час подій у серпні 2008 року, і продовжить налагоджувати дипломатичні відносини з Росією. Про це повідомив спеціальний представник прем’єр-міністра Грузії з врегулювання відносин з Російською Федерацією Зураб Абашидзе. Грузинський політик повідав про це після недавнього інтерв’ю прем’єр-міністра Росії Дмитра Медведєва.

 Нагадаємо, що в 2008 році Дмитро Медведєв займав пост президента РФ, і після нападу грузинських військ на Південну Осетію і російських миротворців саме він віддав наказ про початок військової операції з «примусу Грузії» до миру. В інтерв’ю, яке присвячене річниці подій в Південній Осетії, Дмитро Медведєв заявив, що сподівався до останнього, що офіційний Тбілісі таки припинить ескалацію конфлікту, і сказав, що повернення до колишніх, «прохолодних» відносин між Грузією та Росією вже не буде. Дмитро Медведєв вважає також, що народи Грузії, Південної Осетії і Абхазії вирішать самі, як їм розвивати свої відносини, зокрема – чи потрібно їм возз’єднання.

Читайте також:  «Брюссель грається з вогнем, він спокушає Бога», - прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан

 Зураб Абашидзе вважає, що в 2008 році Грузія стала жертвою агресії, однак, на жаль, з боку офіційного Тбілісі також були зроблені деякі невірні кроки і були допущені помилки.

 За словами грузинського політика, результат конфлікту в 2008 році був таким, що Росія визнала незалежність Південної Осетії і Абхазії, і тепер буде «дуже важко врегулювати дане питання, для цього знадобиться багато часу і сил». Крім того, як зазначив Абашидзе, ніхто не очікує того, що Росія все-таки змінить свою позицію і відкличе незалежність Південної Осетії і Абхазії, «але поступово, маленькими кроками в цьому питанні можна просунутися вперед».

Читайте також:  Антиросійські плакати та українські прапори і гасла: в словацькому Михайлівці зустрічали прем’єр-міністра України (ВІДЕО)

 Після того як Росія в 2008 році визнала незалежність Південної Осетії і Абхазії, Тбілісі розірвав дипломатичні відносини з Москвою і оголосив дві закавказькі республіки окупованими територіями.

 За матеріалами: РИА-Новости

Читайте також: