fbpx
Вторгнення Росії в Україну

Порошенко ввів у дію рішення РНБО щодо протидії російській агресії

Президент України Петро Порошенко підписав указ про введення в дію рішення Ради національної безпеки і оборони України від 25 січня 2015 року «Про надзвичайні заходи протидії російській загрозі та проявам тероризму, підтримуваного Російською Федерацією». Про це повідомляє прес -служба глави держави. Згідно з рішенням РНБО, Кабінету Міністрів України доручено невідкладно вжити заходів з надання допомоги постраждалим від терористичних актів на території Донецької та Луганської областей. Насамперед це стосується мирних жителів міста Маріуполя.

Уряду доручено розробити низку законопроектів, зокрема щодо вдосконалення складу, функцій і повноважень Антитерористичного центру при Службі безпеки України, а також про встановлення кримінальної відповідальності за злочини проти людяності. Також Кабмін за участю Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення має вжити невідкладних заходів щодо припинення російської інформаційної агресії, яка здійснюється з використанням іноземних та вітчизняних засобів масової інформації.

Читайте також:  В Чернівецькій області цивільні мешканці напали на працівника ТЦК: для самозахисту військовослужбовець здійснив постріли (ВІДЕО)

Разом з місцевими державними адміністраціями в двотижневий термін уряду доручено визначити та забезпечити облаштування місць для тимчасового розміщення людей, евакуйованих з окремих територій Донецької та Луганської областей.

Службі безпеки України доручено активізувати інформаційно-роз’яснювальну роботу з метою нейтралізації небезпечного впливу Російської Федерації на суспільно-політичну ситуацію в Україні і в її окремих регіонах; організувати разом з місцевими органами виконавчої влади у двотижневий термін своєчасне і всебічне інформування населення Дніпропетровської, Донецької, Запорізької, Луганської, Миколаївської, Одеської, Харківської, Херсонської областей та міста Києва про порядок дій в умовах загрози вчинення терористичного акту, в тому числі шляхом створення відповідних веб-сайтів, сторінок в соціальних мережах.

Читайте також:  СБУ викрила шахрая, який видавав себе за офіцера Служби безпеки і видурював гроші у сімей українських полонених

МВС має невідкладно посилити контроль за дотриманням порядку реєстрації місця проживання та місця перебування громадян України, іноземців та осіб без громадянства.

Читайте також: