fbpx
Популярне

МЗС України закликало вжити всіх заходів для продовження «нормандського формату»

МЗС України

Україна підтверджує свою готовність і надалі працювати в рамках «Нормандського формату». Про це йдеться в заяві українського Міністерства закордонних справ.

«Україна вдячна Німеччині і Франції, а також ОБСЄ за активну посередницьку роль у врегулюванні конфлікту та зусилля з повернення миру на Українську землю та відновлення суверенітету і територіальної цілісності України в її міжнародно визнаних кордонах», – йдеться в повідомленні.

Читайте також:  Принизлива поразка росії. Перша чеченська війна (ВІДЕО)

Також МЗС закликало Російську Федерацію вжити всіх належних кроків для продовження роботи згаданих форматів задля виконання всіх рішень, прийнятих на рівні лідерів чотирьох країн, а також здійснити реальні кроки з врегулювання збройного конфлікту на основі норм і принципів міжнародного права, поваги до державного суверенітету і територіальної цілісності України.

Читайте також:  Від псевдомесіанської ідеї «Святої Русі» до імперського рашизму: що проповідують ідеологи «русского міра»

Підкреслюється, що виконання домовленостей лідерів «Нормандської четвірки», як й усього пакету Мінських домовленостей, залишаються для України основою політико-дипломатичного врегулювання російсько-українського збройного конфлікту та відновлення миру на українському Донбасі. 

Читайте також: