fbpx
Відео Події Популярне

У грудні локдауну не буде, – Зеленський

Володимир Зеленський

Президент України Володимир Зеленський заявив, що у грудні жорсткі карантинні обмеження не запроваджуватимуть.

«Локдаун у грудні. Я вірю й сподіваюся, що дійсно наразі він нам не потрібен. Ми зважували всі “за” і “проти”, дуже багато даних і прогнозів, радилися з представниками місцевих влад, отримали запевнення МОЗу щодо контрольованості ситуації в лікарнях, і я рекомендував Прем’єру не оголошувати локдаун у грудні», – цитує його слова прес-служба Офісу президента.

Читайте також:  Від псевдомесіанської ідеї «Святої Русі» до імперського рашизму: що проповідують ідеологи «русского міра»

За словами Зеленського, в цілому загальна ситуація контрольована та не диктує негайного запровадження локдауну в грудні.

Він підкреслив, що про його введення громадянам буде повідомлено заздалегідь.

«Я доручив уряду наступного тижня повідомити вам – завчасно, детально, чітко: коли буде локдаун. Який його чіткий формат? Вичерпний перелік усіх карантинних заходів. Тож ні для кого це не буде сюрпризом, це я обіцяю. І не за тиждень, як передбачено законом, уряд повідомить, а набагато раніше», – сказав президент.

Читайте також:  В жахливому ДТП загинув мешканець Прикарпаття

Також від зазначив, що у разі посилення карантинних обмежень державний кордон для громадян України залишиться відкритим і для виїзду, і для в’їзду.

Нагадаємо, прем’єр-міністр України Денис Шмигаль заявив, що наразі немає необхідності посилювати карантинні обмеження в грудні.

Читайте також: