fbpx
Здоров'я Події Популярне

Шмигаль заявив про відсутність необхідності вводити локдаун в грудні

Денис Шмигаль

Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль заявив, що наразі немає необхідності посилювати карантинні обмеження в грудні.

Таким чином він підтвердив слова міністра охорони здоровя Максима Степанова, який запевнив громадськість, що медична система до кінця грудня точно витримає навантаження, спричинене пандемією.

«Такі прогнози МОЗ дають нам змогу точніше прогнозувати дати можливих зимових канікул заради безпеки. А отже, розглядається варіант, що додаткове посилення карантинних заходів відбудеться не раніше ніж на початку січня.

Читайте також:  В жахливому ДТП загинув мешканець Прикарпаття

Уряд продовжує аналізувати дані щодо кількості захворілих, заповненості ліжок, забезпеченості лікарень. Ми розраховуємо пройти грудень з чинними карантинними обмеженнями», – підкреслив він.

Також Шмигаль зазначив, що локдаун не передбачає закриття міського громадського транспорту.

«Ми також не розглядаємо можливості закриття міжміського та міжнародного сполучення. Повний перелік можливих обмежень буде оприлюднений на засіданні Кабінету Міністрів уже наступної середи, 9 грудня», – додав прем’єр.

Читайте також:  Мережа УПЦ-ФСБ: листування священників, лобі за кордоном і "релігійні" псевдожурналісти (ВІДЕО)

3 грудня міністр заявив, що карантин вихідного дня дозволив уповільнити «ураганне» поширення коронавірусної інфекції COVID-19.

Нагадаємо, що карантин вихідного дня в Україні тривав з 14 по 30 листопада.

Раніше голова Ради національної безпеки і оборони Олексій Данилов заявив, що в Україні точно буде введений локдаун, питання полягає лише в датах.

Читайте також: