fbpx
Політика

Розенко розповів, як бореться з пенсійним туризмом

Пенсійний туризм – це грубе порушення законів, тому Міністерство соціальної політики України спільно з СБУ намагаються виявляти факти незаконного отримання пенсій громадянами України, зареєстрованими як внутрішньо переміщені особи, і припиняти виплату допомоги. Так, за словами міністра соцполітики Павла Розенка, в 2015 році з 1,1 мільйона пенсіонерів-переселенців виплати припинені приблизно 180 тисячам осіб. З них 22 тисячі людей померли, 150 тисячам виплати припинили на підставі інформації, отриманої від СБУ і міліції, що ці пенсіонери не проживають за вказаними місцями проживання.

Читайте також:  Антиросійські плакати та українські прапори і гасла: в словацькому Михайлівці зустрічали прем’єр-міністра України (ВІДЕО)

 «Пенсійний туризм – грубе порушення законів. Але ці випадки є, і вони масові. Тому у нас йде активна співпраця з СБУ по перекриттю схем незаконного отримання пенсій та інших соцвиплат», – цитує Павла Розенка прес-служба відомства.

 Глава Мінсоцполітики нагадав, що з метою посилення адресності надання соціальної допомоги переселенцям і розроблений порядок проведення їх реєстрації та обліку. Для отримання пенсії – наявність штампа про проживання людини за конкретною адресою обов’язкова.

Читайте також:  Хустська єпархія УПЦ (МП) прославляє патріарха РПЦ Кіріла Гундяєва, а Мукачівська єпархія УПЦ (МП) засуджує

 «І це не обмеження прав людини. Якщо вам не потрібна соцдопомога, будь ласка, не реєструйтеся. Але якщо претендуєте на неї, то ми повинні знати, що допомогу отримують переселенці, а не жителі «ЛНР/ДНР», – підкреслив Павло Розенко.

Фото: media.novostimira.com

Читайте також: