fbpx
Політика

“Відверта неправда”: Парубій прокоментував оприлюднену стенограму зустрічі Зеленського

Сьогодні, 31 травня, спікер Верховної Ради України Андрій Парубій заяви, що під час зустрічі президента України Володимира Зеленського з головами фракцій не було досягнуто домовленості про відкриті списки.

За його словами, в оприлюдненій стенограмі зустрічі керівників парламентських фракцій та Президента України Володимира Зеленського, яка відбулася 21 травня і під час якої йшла мова про зміни до виборчого законодавства, є перекручення тексту та вилучені окремі речення.

Читайте також:  РПЦ надає релігійну підтримку війні проти України

Також він додав, що озвучена заява про начебто домовленість із головами фракцій про закриті списки, є відвертою неправдою.

“Домовленостей про відкриті списки на нараді не було досягнуто. Жодної. І те, що було заявлено про домовленість з головами фракцій про відкриті списки – це відверта неправда. Дуже прикро, коли починається президентство з антиконституційних указів. Починається з неправди. Це може прочитати будь-яка людина. Переважаюча більшість фракцій виступили за відкриті списки і не давали підтвердження на ідею Богдана про те,  що необхідно зробити закриті списки”, – підкреслив Парубій.

Читайте також:  Хустська єпархія УПЦ (МП) прославляє патріарха РПЦ Кіріла Гундяєва, а Мукачівська єпархія УПЦ (МП) засуджує

Нагадаємо, 21 травня, Президент України Володимир Зеленський провів в Адміністрації президента консультації з питання розпуску парламенту з керівниками фракцій Верховної Ради.

Читайте також: