fbpx
Політика

Порошенко розповів, чим він найбільше не задоволений

Президент України Петро Порошенко розчарований тим, що владі вдалось здійснити не всі реформи.

“Росія мертвою хваткою вчепилася у свою церковну мережу в Україні, розглядаючи її як розгалужений канал впливу. Російська православна церква — частина політичної системи РФ. Сам Путін порівняв РПЦ з ядерною зброєю. Було б злочином дивитися на все це крізь пальці. Переговори про автокефалію почалися кілька років тому й у 2018-му вийшли на фінішну пряму”, – говорить Порошенко.

Читайте також:  Петер Сійярто виконав черговий наказ від МЗС рф

Також Порошенко наголосив, що він не вдоволений темпом реформ.

“Темпи реформ зараз не такі, якою була швидкість, спроектована нами на старті. Проблеми виявилися глибшими, опір — сильнішим, рішення — складнішими. Так, вистояли і відновили економічне зростання. Проте більшість українців так і не відчули поліпшення добробуту, а рівень життя відновлюється повільно і нерівномірно в різних регіонах, соціальних і вікових групах. Ми створили нову антикорупційну інфраструктуру. У неї влили чималі фінансові ресурси, але поки що коефіцієнт її корисної дії мене, як і все суспільство, не влаштовує. У 2019-му ситуацію повинен змінити Вищий антикорупційний суд”, – резюмував Порошенко.

Читайте також:  Антиросійські плакати та українські прапори і гасла: в словацькому Михайлівці зустрічали прем’єр-міністра України (ВІДЕО)

Читайте також: