fbpx
Право

Банк “Михайлівський” віднесений до категорії неплатоспроможних назаконно, – суд

банк "Михайлівський"

Національний банк України порушив закон, віднісши банк “Михайлівський” до категорії неплатоспроможних. Відповідне рішення виніс Окружний адміністративний суд міста Києва.

У рішенні суду, опублікованому в соціальній мережі, повідомляється, що правління Нацбанку порушило законодавчо встановлену процедуру, якою передбачається надання банкам 180 днів на приведення у відповідність своєї діяльності.

Читайте також:  За матеріалами СБУ в Україні заборонено діяльність ще однієї проросійської політичної партії

“Рішення про віднесення ПАТ “Банк Михайлівський” до категорії неплатоспроможних прийнято більш, ніж за 20 днів до закінчення 180-денного терміну, що вказує на передчасність прийняття Правлінням НБУ рішення № 14 / БТ”, – йдеться в документі.

Також в суді вказали на те, що Нацбанк застосував помилкові підстави для віднесення банку “Михайлівський” до категорії неплатоспроможних.

Читайте також:  За матеріалами СБУ в Україні заборонено діяльність ще однієї проросійської політичної партії

“Вивчивши матеріали справи, суд прийшов до висновку про те, що банк “Михайлівський” незаконно віднесений до числа неплатоспроможних, а тимчасова адміністрація і ліквідатори Фонду гарантування вкладів неправомірно зайшли в банк “Михайлівський”, – йдеться в заяві суду.

Читайте також: