fbpx
Події

Окупанти все частіше використовують важке артилерійське озброєння, яке суворо заборонене Мінськими домовленостями, – штаб АТО

Російські військові

Прес-центр штабу АТО повідомляє, що терористи на Донбасі все частіше використовують важке артилерійське озброєння, застосування якого суворо заборонене Мінськими домовленостями. Всього за минулу добу було зафіксовано 57 обстрілів позицій ВСУ, 5 українських військових отримали поранення.

На Приморському напрямку вогонь вівся по Красногорівці, Широкино, Мар’янці, Водяному, Гнутово, та Новотроїцькому. Тут бойовики 29 разів застосували зброю проти українських захисників.

«Донецький напрямок. На цій ділянці фронту зафіксовано 26 фактів порушення бойовиками домовленостей про незастосування зброї. Найнапруженішою ситуацією залишається у передмісті Авдіївки. Обстрілявши вдень українських воїнів на цій ділянці фронту з мінометів та РСЗВ “Град”, російсько-терористичні бандформування не припинили вести вогонь по наших позиціях і з настанням сутінок. Ворог бив з мінометів, 122-мм артилерійських систем, гранатометів різних модифікацій та стрілецької зброї. Неспокійно ввечері було й поблизу Луганського, що на Світлодарській дузі, де бойовики вели вогонь з 82-мм мінометів та гранатометів. А неподалік Майорська бандити використовували озброєння БМП та стрілецьку зброю», – йдеться у повідомленні.

На Луганському напрямку зафіксовано два застосування зброї. Під обстріл попали Нижньотепле та Кримське.

Читайте також: