fbpx
Інтернет Новини світу Політика

Ні Ассанжу!: Twitter відмовляється верифікувати аккаунт засновника WikiLeaks

Адміністрація Twitter відмовилася верифікувати аккаунт засновника WikiLeaks Джуліана Ассанжа. Про це повідомив сам Ассанж, опублікувавши твіт з відповіддю від адміністраторів, в якому значиться: «Запит на верифікацію був розглянутий і відхилений».

За словами Ассанжа, керівництво Twitter застосовує подвійні стандарти, оскільки нагороджує синьою галочкою тільки лояльних до влади людей. Він також додав, що намагається верифікувати аккаунт з жовтня 2016 року.

Читайте також:  Вбиті росіянином у Німеччині українці були військовослужбовцями ЗСУ, які проходили реабілітацію після поранень

Нагадаємо, що Twitter привласнює сині галочки аккаунтам особистостей, що викликають суспільний інтерес. Це можуть бути як відомі співаки та актори, так і популярні журналісти та блогери.

Джуліан Ассанж почав вести аккаунт в Twitter в лютому 2016 року. В першу чергу він спростував чутки про свою смерть. З 2012 року засновник скандального проекту WikiLeaks переховується в посольстві Еквадору в Великобританії. Таким чином він уникає екстрадиції до Швеції, де його звинувачують у сексуальних домаганнях і зґвалтуванні. Ассанж побоюється, що зі Швеції його можуть екстрадувати до США, де йому загрожує смертна кара за публікацію секретної інформації.

Читайте також:  Вчора у центрі Будапешта десятки тисяч людей вийшли на акцію протесту проти уряду Віктора Орбана (ВІДЕО)

Читайте також: