fbpx
Політика

Київ готовий ділитися напрацюваннями для реалізації реформ з іншими містами, – Віталій Кличко

Мер Києва Віталій Кличко повідомив про те, що столиця готова поділитися своїми позитивними напрацюваннями для реалізації реформ в інших українських містах.  

«Сьогодні всі говорять про боротьбу з корупцією, про реформи. Але після подій Майдану пройшло 2 роки, і люди запитують: «Що змінилося?». Система залишилася стара. Скільки можна боротися з корупцією і втілювати децентралізацію? Я завжди говорив, що ми не введемо реформи, не подолавши корупцію. Наприклад, ми провели аудит, передали всі матеріали правоохоронцям. Порушено 82 кримінальні справи. Але люди запитують: хто покараний, хто в тюрмі?», – розповів він.  

Читайте також:  Хустська єпархія УПЦ (МП) прославляє патріарха РПЦ Кіріла Гундяєва, а Мукачівська єпархія УПЦ (МП) засуджує

При цьому Віталій Кличко зазначив, що столиця вже встигла зробити ряд кроків, які дозволили забезпечити прозорість усіх процесів в місті, а також відкритість системи управління, зокрема у використанні бюджетних коштів.  

Також він нагадав, що столична влада повністю відкрила київську мерію, засідання комісій Київради, на яких можуть бути присутніми активісти, журналісти і представники громадськості.  

«Ми першими в Україні запустили систему «Електронний бюджет» і відкрили надходження і видатки міського бюджету. Всі ці заходи збільшили бюджет на 30%», – додав мер.  

Читайте також:  Орбан зробив нову скандальну заяву про гроші для України, поскаржився на бідність і лякав угорців війною

Як зазначив Кличко, в минулому році столиці вже вдалося залучити 1,7 мільярда гривень інвестицій. У цьому році влада розраховує на те, що ця сума збільшиться до 10 мільярдів.  

Читайте: Київ вважають перспективним для інвестицій містом, – Віталій Кличко  

«Наш позитивний досвід вже хочуть використовувати Київська область і місто Дніпропетровськ. Як голова Асоціації міст України, я готовий ділитися позитивними напрацюваннями Києва через механізми асоціації для того, щоб впроваджувати передовий досвід по всій Україні», – резюмував він.

Фото: media.novostimira.com

Читайте також: