fbpx
Політика

У Росії будуть створені війська для боротьби з кіберзагрозами

Глава російського Фонду перспективних досліджень Андрій Григор’єв у понеділок підтвердив, що в Збройних силах Росії створюється новий рід військ, який боротиметься з кіберзагрозами. Ще на початку минулого місяця в ЗМІ повідомлялося, що в російській армії до кінця року з’явиться окремий рід військ для боротьби з кіберзагрозами.

"Кіберпростір – зараз це завдання сформульоване, вже прийнято рішення, щоб створити кіберкомандування і новий рід військ в Міністерстві оборони. Ми вже взаємодіяли з потенційними людьми, які будуть там працювати, і виробляємо зараз загальний концепт тієї програми, яку потрібно буде нам у цій справі розвивати", – сказав Григор’єв, виступаючи в ефірі радіостанції "Ехо Москви".

Читайте також:  Чому Ватикан ігнорує доктрину про «священну війну» РПЦ та Кремля?

 Передбачається, що створюваний підрозділ стане аналогом Агентства перспективних досліджень США (DARPA), тільки на російському грунті. Фонд перспективних досліджень повинен буде сприяти ризикованим розробкам в інтересах оборони країни, при цьому, обов’язковими умовами будуть якісно нові результати у військово-технічній, технологічній, соціально-економічній сферах.

Бюджет Фонду на 2013 рік становить 2,3 мільярди рублів.

Читайте також:  Російський «православний джихад» або орда іде на Захід

За матеріалами: РИА Новости

Читайте також: