fbpx
Економіка

ТEPCO: «Рівень радіації в повітрі біля «Фукусіми-1» різко виріс»

Компанія-оператор АЕС Tokyo Electric Power (TEPCO) повідомила, що на території АЕС «Фукусіма-1» відбулося різке підвищення рівня радіації, що призвело до опромінення двох співробітників станції. Вони отримали підвищену дозу радіації під час очікування автобуса, який після зміни розвозить ліквідаторів наслідків аварії на АЕС.

За даними TEPCO, саме в цей час на ділянці пролунав сигнал тривоги, який повідомив про різке зростання радіаційного фону. Медики повідомили, що рівень зовнішнього опромінення двох працівників склав до 13 беккерелів на квадратний см, що в три рази перевищує норму, встановлену компанією.

Поки змін в самопочутті постраждалих не відбувається, обстеження показало, що їх внутрішні органи не зазнали впливу опромінення. Поки невідомо, з якої причини стався стрибок опромінення.

TEPCO також повідомила, що аналогічний випадок з опроміненням ліквідаторів на цій же ділянці станції стався і трохи раніше, 12 серпня, в той раз впливу радіації зазнали відразу десять осіб. У понеділок також були оприлюднені дані, згідно з якими відзначаються високі показники за вмістом радіації не тільки в повітрі, а й у воді.

За матеріалами: ИТАР-ТАСС.

Читайте також: