fbpx
Право

Страсбурзький суд заборонив латвійській владі видавати США хакера Чаловського

 У четвер стало відомо, що Страсбурзький суд (ЄСПЛ) заборонив латвійській владі висилати в США громадянина Латвії Дениса Чаловського, що звинувачується американцями в кіберзлочинах. Як повідомив адвокат хакера Лауріс Лієпа, поки рішення Європейського суду з прав людини носить тимчасовий характер, але вже добре те, що до винесення остаточного вердикту можна бути впевненим, що стосовно Дениса Чаловського про екстрадицію не йтиметься.

Читайте також:  За матеріалами СБУ в Україні заборонено діяльність ще однієї проросійської політичної партії

 Нагадаємо, напередодні латвійський уряд прийняв рішення видати Чаловського США, де йому загрожує 67 років в’язниці – саме такий термін попросив для хакера держобвинувач. Прем’єр-міністр Латвії Валдіс Домбровскіс і міністр юстиції Яніс Борданс підписали рішення про екстрадицію. Документ сьогодні ж повинні були направити до Генпрокуратури, однак розпорядження Страсбурзького суду призупиняє дію цього документа.

Читайте також:  За матеріалами СБУ в Україні заборонено діяльність ще однієї проросійської політичної партії

 Вчорашнє рішення латвійського уряду викликало занепокоєння місцевих правозахисників, які вважають, що може створитися небезпечний прецедент, коли влада з легкістю буде видавати своїх громадян для суду в інших країнах.

Страсбурзький суд заборонив латвійській владі видавати США хакера Чаловського (відео):

За матеріалами: vesti.ru. Відео: rutv.ru

Читайте також: