fbpx
Право

Каганського засудили до 5,5 років ув’язнення

 За повідомленнями РІА Новини, Хорошевський суд Москви засудив колишнього капітана міліції Максима Каганського і колишнього слідчого ГСУ ГУ МВС Неллі Дмитрієву до 5,5 і 3,5 років тюремного ув’язнення відповідно, а також до штрафів у розмірі 400 і 200 тисяч рублів.

 Нагадаємо, що Дмитрієва та Каганський були затримані і притягнуті до слідства за статтею "Шахрайство". Так, слідством було встановлено, що в 2001 році Каганський вимагав у бізнесменів Бориса Юдіна та Олексія Царькова, які підозрювалися в контрабанді томографів, гроші на загальну суму 3 млн доларів.

 Каганський пообіцяв передати гроші слідчому Неллі Дмитрієвій, яка вела їх справу. При передачі грошей Дмитрієвій були затримані охоронці Каганського – Чуприн, Ємельянов і Купрін. Каганський, який перебував деякий час у розшуку, був затриманий в січні 2012 року.

 Крім даної справи, виявилося, що Каганський вимагав від бізнесмена Юдіна 200 тис. доларів за організацію зустрічі з начальником ГСУ ГУ МВС Москви Іваном Глуховим. Згодом від вимагав від Юдіна суму в 600 тис. доларів для вирішення деяких питань щодо податків. Глухов був перевірений слідством, однак з’ясувалося, що до махінацій Каганського він не мав ніякого відношення. Його звільнили, але ніяких звинувачень не пред’явили.

 За деякими відомостями слідства, Каганський був у певних колах  людиною, що володіє зв’язками з високопоставленими чиновниками в МВС, і через яку здійснювалася передача хабарів.

 На сьогоднішній день слідство з’ясовує, з ким із високопоставлених чиновників був пов’язаний Каганський на предмет передачі хабарів. На момент свого затримання капітан міліції Каганський був дуже забезпеченою людиною.

 У справі Каганського розслідується не одна кримінальна справа. Так, під час обшуку будинку Каганського було виявлено велику кількість зброї. Також на нього заведено кримінальну справу у зв’язку з несплатою податків фірми «Вектор», де він був генеральним директором.

Каганського захищають п’ять адвокатів (відео):

За матеріалами: lenta.ru

Читайте також: