fbpx
Надзвичайні події та кримінальна хроніка

Лутковська закликала російських колег захистити права українського моряка, що вижив під час зіткнення в Азовському морі

 Уповноважена Верховної Ради України з прав людини Валерія Лутковська закликала своїх російських колег – уповноваженого з прав людини в Краснодарському краї Сергія Мишака та омбудсмена Володимира Лукіна – забезпечити захист прав українського моряка, який залишився живий після зіткнення українського баркаса з катером берегової охорони Росії в Азовському морі.

Вона також звернулася до росіян із проханням розслідувати смерть інших чотирьох українців і встановити, хто винен у їх загибелі.

Читайте також:  На Тернопільщині гадюка заповзла в хату (ВІДЕО)

Крім того, Валерія Лутковська закликала міністерство закордонних справ України надати правову допомогу Олександру Федоровичу – українському моряку. Омбудсмен вважає, що моряк повинен бути повернений на батьківщину.

Нагадаємо, що Федорович є єдиним моряком, якому пощастило вижити. Чотири його товариши загинули. Зараз він перебуває на лікуванні в Росії. Його звинувачують у браконьєрстві на території Росії.

Читайте також:  На Тернопільщині гадюка заповзла в хату (ВІДЕО)

Сам Федорович раніше стверджував, що саме росіяни пішли на їх судно тараном. Він також говорив про те, що закликав їх допомогти його товаришам, які могли залишитися в живих, але росіяни його не послухали.

За матеріалами: obozrevatel.com

Читайте також: