fbpx
Право

Першими «жертвами» антипіратського закону стали два російських сайти

 Закон про захист інтелектуальних прав в Інтернеті, який набув чинності 1 серпня поточного року, приніс свої перші «плоди». На сьогоднішній день Московський міський суд обмежив на вимогу правовласника доступ до нелегального відеоконтенту на двох російських сайтах.

 ЗАТ «Сейчас» подало позовну заяву з вимогою обмежити доступ до телесеріалів «Інтерни», «Саша, Таня», «Універ. Нова общага» на порталі rutor.org і першому і четвертому сезонах серіалу «Комп’ютерники» на сайті turbofilm.tv. На обох цих ресурсах, за словами представників ЗАТ «Сейчас», викладені нелегальні копії названих багатосерійних фільмів. Позивачі надали документи, що свідчать про те, що саме вони володіють винятковими правами на поширення даних серіалів в Інтернеті і свідчення того, що на перерахованих вище сайтах незаконно транслюються ці серіали.

Читайте також:  За матеріалами СБУ в Україні заборонено діяльність ще однієї проросійської політичної партії

 Згідно з новим законом, доступ до нелегального контенту повинен бути припинений до остаточного рішення суду. Якщо портали rutor.org і turbofilm.tv цього не зроблять, доступ на ці сайти може бути повністю заблокований.

 За матеріалами: lenta.ru

Читайте також: