fbpx
Політика

Росія і США проведуть спільні консультації

 9 серпня в Вашингтоні пройде ряд спільних двосторонніх консультацій, які стосуються широкого кола питань американо-російських відносин і міжнародних проблем. Проведення даних консультацій між США і Росією було заплановано президентами двох країн у ході саміту Великої вісімки, який проходив у ірландському місті-курорті Лох-Ерне.

 Крім перших осіб двох держав, в консультаціях візьмуть участь міністри закордонних справ та військових відомств.

Читайте також:  ІПСО рф лякає угорців батальйоном "Айдар"

 Зокрема, в ході зустрічей передбачається значну увагу приділити питанню виконання домовленостей з протиракетної оборони, що є однією з болючих тем у взаєминах двох країн.

 На порядок денний російсько-американських консультацій будуть винесені проблеми підтримки стабільності і міжнародної безпеки. Одним з питань обговорення стане становище в Сирії.

 У ході спільних консультацій буде обговорено цілий ряд міжнародних проблем, щодо нерозповсюдження ядерної зброї і реакції світової громадськості на просування ядерних програм Ірану, ситуація на Корейському півострові, а також подальші дії світової спільноти у зв’язку з передбачуваним виведенням з Афганістану міжнародних сил з підтримки миру.

Читайте також:  На Закарпатті відбулась робоча зустріч віцепрем'єр-міністрів України та Словаччини: про що домовились чиновники

 Значним аспектом збереження світової стабільності є організація контролю за нерозповсюдженням зброї масового знищення, а також безпеки в космосі.

 За матеріалами: РИА Новости

Читайте також: