fbpx
Право

Азаров пропонує посилити відповідальність за водіння автомобіля в нетверезому стані

  Прем’єр-міністр України Микола Азаров виступає за істотне посилення відповідальності за водіння автомобіля в нетверезому стані, особливо, держслужбовців та представників органів влади.

"П’яний за кермом – завжди злочин. А коли він має владні повноваження – це взагалі за межею добра і зла. Люди шоковані тим, що таке взагалі можливо і, на жаль, не вірять у справедливе покарання п’яних злочинців. Такі випадки – це виклик суспільству і виклик державі", – сказав прем’єр, відкриваючи засідання уряду в середу.

На думку М.Азарова, настав час суттєво посилити відповідальність за водіння транспорту в нетверезому стані, а також за приховування або фальсифікацію матеріалів щодо таких злочинів. "Я впевнений, що основна причина тут – це відчуття безкарності і відсутність належних моральних якостей окремих працівників державних структур. Ви потураєте безпринципності окремих керівників. Тому вистачить виводити плями на мундирі. Треба рішуче очиститися від недостойних представників влади", – підкреслив прем’єр.

На його думку, коли йдеться про держслужбовця, його необхідно усувати від виконання обов’язку, а коли його вина абсолютно доведена, його необхідно звільняти з роботи.

Він запропонував розгорнути масштабну профілактичну роботу серед держслужбовців, представників правоохоронних та силових органів з метою запобігання подібним правопорушенням. "У ході профілактичної роботи взагалі потрібно принципово усунути такі фактори ризику, не допускати, щоб люди, які не мають належних моральних і професійних якостей, працювали на держслужбі. Робити це потрібно з повагою до людини, але абсолютно безкомпромісно", – підкреслив М.Азаров.

Джерело: Інтерфакс-Україна

Читайте також: