fbpx
Надзвичайні події та кримінальна хроніка

Російські фахівці приїдуть до Індії для з’ясування причин вибуху на підводному човні

В даний час до Індії вирушили фахівці Об’єднаної суднобудівної корпорації (ОСК), які працюватимуть над встановленням причин вибуху на індійському підводному човні російського виробництва.

Повідомляється, що субмарина, випущена 16 років тому, у січні нинішнього року була передана індійській стороні після ремонту, проведеного на заводі "Звездочка". Після цього човен встиг пройти шлях, рівний кругосвітній подорожі і готувався до нового виходу в море.

Зараз в Мумбаї знаходяться 9 фахівців з ОСК, які здійснювали техконтроль та супровід субмарини. Перший заступник голови Військово-промислової комісії Іван Харченко розповів, що вибух стався під час планового завантаження торпедного озброєння, росіян в цей час не було на місці події.

Читайте також:  На Тернопільщині гадюка заповзла в хату (ВІДЕО)

Військове командування ВМФ Індії заявило, що весь екіпаж дизельної субмарини "Сіндуракшак" загинув. Всього на борту знаходилися 18 людей. Після вибуху човен загорівся, а потім ліг на дно на глибині 15 метрів і зараз над водою видно тільки рубку.

У Центрі судноремонту "Звездочка" заявляють, що інцидент ніяк не може бути пов’язаний з проведеним ремонтом, за попередньою думкою фахівців, вибух міг статися "або через витік в акумуляторній ямі, або при завантаженні боєзапасу".

Читайте також:  На Тернопільщині гадюка заповзла в хату (ВІДЕО)

Російські фахівці приїдуть до Індії для з’ясування причин вибуху на підводному човні (відео):

За матеріалами: vesti.ru. Відео: rutv.ru.

Читайте також: