fbpx
Футбол

УПЛ 6-й тур. Помилки суддів і гучні заяви тренерів «Говерли» та «Зорі»

6-й тур УПЛ завершиться сьогодні, в понеділок, 19 серпня, матчем «Волинь» – «Карпати». Поєдинок у Луцьку розпочнеться о 19:00.

Починаючи з п’ятниці, в 6-му турі УПЛ були зіграні 7 поєдинків, а скандалів у цьому турі вже більше, ніж предостатньо, причому як пов’язаних із суддівством, так і пов’язаних з хуліганськими діями уболівальників. Раніше ми повідомляли, що під час матчу 6-го туру УПЛ «Севастополь» – «Дніпро», на 55-й хвилині поєдинку, вболівальники, що знаходилися за воротами «Севастополя», почали кидати на поле фаєри і крісла. Лише дивом всі ці предмети не попали в футболістів і не завдали їх здоров’ю серйозної шкоди. Швидше за все, ці події спричинять серйозні санкції для клубу з Севастополя.

Що ж до суддівства, то про арбітраж в УПЛ вчора красномовно висловився президент київського «Динамо» Ігор Суркіс, заявивши, що арбітри «… втратили сором і совість і взагалі перестали в цьому житті чогось боятися». Про суддівство говорили і головні тренери двох клубів УПЛ – «Говерли» та «Зорі». Ужгородська «Говерла» в 6-му турі УПЛ з рахунком 0:2 вдома програла харківському «Металісту», а після гри головний тренер «Говерли» В’ячеслав Грозний заявив наступне: «Я кілька років не працював в Україні, але не знав, що за цей час змінилися правила гри. Якщо я скажу те, що думаю, то мене можуть дискваліфікувати або оштрафувати, тому я висловлю свою думку про побачене, не оцінюючи дії арбітра. Не знав, що правила для команд, які входять в єврозону, і для решти суттєво різняться». При цьому наставник ужгородського клубу навів ряд прикладів з матчу своєї команди проти «Металіста», в яких, на його думку, арбітр не відреагував на порушення правил з боку футболістів харківського клубу. В’ячеслав Грозний зазначив епізод на 37-й хвилині поєдинку «Говерла» – «Металіст», коли м’яч влучив у руку Красноперову, а також епізод у доданий час, коли Азеведо двома ногами підкотився ззаду під Лисенка. «На мій погляд, ці рішення вплинули на кінцевий результат матчу. Підкреслю, це моя особиста думка, а не коментар суддівства, щоб потім ніхто не чіплявся до моїх слів», – заявив В’ячеслав Грозний.

Вчора луганська «Зоря», граючи удев’ятьох, з рахунком 1:2 вдома програла полтавській «Ворсклі». Головний арбітр матчу в ході поєдинку вилучив з поля двох центральних захисників «Зорі», причому перше вилучення виглядає досить-таки спірним. Після гри головний тренер «Зорі» Юрій Вернидуб, заявив наступне: «Я вважаю, що це замовлення. Знаючи, що ми зараз будемо грати в Донецьку, дали картки двом центральним захисникам». При цьому, наставник луганчан повністю згоден з видаленням Шуніча. Неоднозначний епізод виник на останній хвилині першого тайму, коли форвард луганчан Яннік Болі, вийшовши один на один, обіграв голкіпера полтавчан Дмитра Непогодова. Воротар зачепив ногу нападника «Зорі», у зв’язку з чим, момент було втрачено. Арбітр зустрічі на цю подію чомусь взагалі ніяк не відреагував. Зазначимо, що після цього епізоду Болі отримав пошкодження і не зміг продовжити гру.

Можливо, заяви тренерів «Говерли» та «Зорі» виглядають емоційними, але те, що помилки суддів мали місце бути, навряд чи хто заперечить. Причому перераховані помилки були не єдиними і певна частка правди є у заявах Ігоря Суркіса, В’ячеслава Грозного і Юрія Вернидуба.

Читайте також: