fbpx
Політика

Росія намагається завадити євроінтеграції України, блокуючи український експорт – «УДАР»

 Члени партії «УДАР» вважають, що Росія вдалася до тиску, блокуючи український експорт, оскільки не має жодних аргументів на користь Митного союзу. За їх словами, все це є частиною торгової війни з боку Росії, яка тим самим намагається перешкодити євроінтеграції України.

Про це повідомила прес-служба політсили.

ударівці відзначають, що таку поведінку з боку Росії слід розглядати як застереження від участі в Митному союзі, де Росія  грає лише у власних інтересах.

Читайте також:  Очільник МЗС Угорщини знову погрожує Україні

«На жаль, ця ситуація ще раз доводить, що Росія звикла розмовляти зі своїми партнерами по СНД мовою сили», – йдеться в повідомленні політсили.

Як повідомив заступник голови партії «УДАР» Віталій Ковальчук, блокування українського експорту з боку Росії не відповідає рівню стратегічного партнерства між двома країнами. При цьому він вважає, що в цій ситуації є почасти й провина українського уряду, який, за словами Ковальчука, дав Москві підстави вважати, що вона зуміє переконати команду Януковича відмовитися від євроінтеграції.

Читайте також:  «Брюссель грається з вогнем, він спокушає Бога», - прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан

«У ситуації, що склалася Кабмін повинен зосередитися на захисті інтересів українських експортерів на внутрішньому ринку і сприяти розширенню зовнішніх ринків збуту для української продукції», – додав Ковальчук.

У партії «УДАР» вважають, що реакція Росії є свідченням того, що Україна рухається у вірному напрямку.

Читайте також: