fbpx
Надзвичайні події та кримінальна хроніка

Аварія на заводі «Стирол». Винуватцям загрожує 8 років в’язниці

 У зв’язку з вчорашньою аварією на Горлівському заводі «Стирол» було відкрито кримінальне провадження за частиною 2-ї статті 272-ї Кримінального кодексу України, – «порушення правил безпеки при виконанні робіт з підвищеною небезпекою на виробництві». Максимальний термін покарання за цією статтею – 8 років в’язниці.

 Відзначимо, що в даний момент в реанімації горлівської лікарні як і раніше, перебуває 9 осіб. Стан усіх постраждалих місцеві медики оцінюють як середньої тяжкості і тяжкий, а деяким потерпілим загрожує інвалідність. У всіх людей, які були доставлені в лікарню, зафіксовані опіки гортані і рота, а також набряк легенів.

Читайте також:  На Тернопільщині гадюка заповзла в хату (ВІДЕО)

 Раніше прокурор міста Горлівки Олег Колесник вже заявив про те, що «причиною аварії на заводі став людський або технологічний фактор». Він не виключив порушень з боку працівників заводу «Стирол».

 «Але висновки можна буде робити після технічної експертизи та спеціального розслідування», – підкреслив прокурор Горлівки.

 Нагадаємо, що у вівторок, 6 серпня, на хімічному заводі «Стирол» у Горлівці стався викид аміаку. За попередньою інформацією, 5 людей загинуло, ще 22 – постраждало. Повідомлялося, що президент України Віктор Янукович доручив Кабінету Міністрів забезпечити всім необхідним постраждалих внаслідок надзвичайної ситуації в Горлівці. Крім того, Віктор Янукович доручив уряду вжити заходів щодо підвищення безпеки на промислових підприємствах України. Для з’ясування обставин аварії в Горлівку вже виїхав заступник генпрокурора України Анатолій Пришко.

Читайте також:  На Тернопільщині гадюка заповзла в хату (ВІДЕО)

 ПАТ «Концерн Стирол» – найбільший виробник азотних мінеральних добрив в країні. Зараз «Стирол» випускає аміак, аміачну селітру, карбамід, полістирол різних марок, мінеральні солі і кислоти, органічні смоли.

 За матеріалами: lb.ua

Читайте також: