fbpx
Новини світу

Авіація Єгипту обстріляла позиції бойовиків на півночі Синаю

 Військова авіація Єгипту знищила на півночі Синайського півострова не менше 4 бойовиків, повідомляють 11 серпня 2013 року китайські ЗМІ, посилаючись на власні джерела. У заяві журналістів відзначається, що ще як мінімум 7 осіб отримали поранення.

 Як уточнює телевізійний канал «Аль-Джазіра», авіаційний удар завдали увечері 10 серпня цього року. Військовими вертольотами єгипетської армії «Апач» були обстріляні позиції бойовиків, які влаштувалися в поселенні на кордоні з Ізраїлем. У загальній складності по бойовиках було випущено 10 ракет. Бойовики відкрили вогонь у відповідь, однак пошкодити вертольоти вони не змогли.

Читайте також:  Через повені "Укрзалізниця" скасувала рейси з Польщі та Чехії до Чопа та Перемишля (ВІДЕО)

 У п’ятницю, 9 серпня 2013 року, по позиціях бойовиків на Синайському півострові вже було завдано ракетного удару з безпілотного літака, в результаті якого було вбито п’ятеро осіб. Бойовики звинуватили в тому, що трапилося Ізраїль, проте ізраїльський уряд спростував причетність до авіаційного удару, а джерело в ізраїльській армії повідомило журналістам, що сам безпілотник належить Ізраїлю, але задіяний він був на прохання Єгипту. У Каїрі ж заявили, що авіаційний удар здійснювала місцева авіація.

 Збройні сили Єгипту в даний час здійснюють операцію з очищення Синайського півострова від бойовиків. Крім армійських підрозділів у ній беруть участь і співробітники поліції. За різними відомостями, на півострові, що  практично вийшов з-під контролю офіційної єгипетської влади, налічується від 500 до однієї тисячі озброєних бойовиків. Цією ситуацією стурбований уряд Ізраїлю, який побоюється ракетних обстрілів своєї землі з боку бойовиків.

Читайте також:  У Румунії стався землетрус – сильні поштовхи відчули на Одещині, в Молдові та Болгарії

 На сьогоднішній день влада в Єгипті належить армії. На початку липня цього року вони усунули президента Мухаммеда Мурсі від посади глави держави після масових акцій протесту проти його політики у всій країні.

 За матеріалами: lenta.ru

Читайте також: