fbpx
Суспільство

Створення пішохідного Подолу почнеться після Дня незалежності

  Роботи зі створення пішохідного Подолу в Києві почнуться після Дня незалежності і проводитимуться поетапно, повідомляється в прес-релізі Департаменту містобудування і архітектури Київської міськдержадміністрації.

Згідно з повідомленням, перший етап робіт передбачає реконструкцію вул.Сагайдачного від Контрактової площі до Вул.Андріївська, другий – до вул.Ігорівська, третій – до Поштової площі. При цьому вул.Сагайдачного стане пішохідною вже восени цього року.

"Щоб зрозуміти перевагу пішохідної вулиці над автомобільною потрібно її отримати. Тому вже цієї осені ми хочемо провести експеримент і облаштувати вулицю Сагайдачного вуличними меблями, різними елементами благоустрою, щоб люди відчували себе комфортно перебуваючи на території. Завдяки створенню одностороннього руху на деяких вулицях (Межигірська, Костянтинівська, Братська і Волоська) Поділ звільниться від зайвого шуму, транспортний потік зменшиться", – наводяться в повідомленні слова заступника директора департаменту Андрія Вавриша.

Читайте також:  Мобілізація від 25 років: до ТЦК почнуть викликати чоловіків

За його словами, восени на громадське обговорення буде винесено проект Контрактової площі для визначення оптимального рішення.

Завершення реконструкції вул.Сагайдачного заплановано до Дня Києва 2014 року. У перспективі, із завершенням будівництва Поштової площі і хордової дороги з Повітрофлотського проспекту до залізнично-автомобільного мостового переходу (моста Кирпи), передбачається обмеження в’їзду на територію Подолу.

Читайте також:  Піп московського патріархату закликав українців «помолитися за здоров’я та благополуччя» російських окупантів

Джерело: Інтерфакс-Україна

Читайте також: