fbpx
Новини світу

Опалювальний сезон-2013. Україна готова на 75% – Вілкул

  Готовність України до майбутнього опалювального сезону становить 75 %, заявив віце-прем’єр міністр України Олександр Вілкул.

"Стан підготовки до зими на сьогодні складає вже 75 % при плані в 65 %", – сказав О.Вілкул у четвер на селекторній нараді в Києві.

За його словами, найвищі темпи підготовки демонструють Вінницька, Миколаївська та Дніпропетровська області.

О.Вілкул також зазначив, що в 2013 році якість підготовки об’єктів до зими підтверджують два відомства – Держенергонагляд і Держінспекція з експлуатації електростанцій і мереж. "Паспорти на установи освіти мають бути підписані до 1 вересня, на інші об’єкти – до 10 жовтня", – підкреслив віце-прем’єр.

Читайте також:  Президентські вибори в Словаччині. Хто переможе "руський мір" чи європейські цінності

Крім цього він нагадав, що на сьогодні в кожному регіоні діють робочі групи, які перевіряють стабільність комунальних тарифів та їх обгрунтованість.

"Вони, у разі виявлення порушення, звертаються до Державної цінової інспекції, Антимонопольного комітету, органів прокуратури для реалізації відповідних заходів. Завдяки цьому, підвищення тарифів на послуги ЖКГ вже скасовано у 20 населених пунктах", – сказав О.Вілкул.

Читайте також:  На виборах президента у Словаччині переміг проросійський Петер Пеллегріні

Він також додав, що забезпечення стабільності комунальних тарифів має йти через модернізацію обладнання, впровадження енергозберігаючих технологій та залучення інвестицій.

"Уряд і надалі буде жорстко контролювати ситуацію з тарифами в регіонах", – підкреслив О.Вілкул.

Джерело: Інтерфакс-Україна

Читайте також: