fbpx
Економіка

«Донецьке вугілля – запорука енергетичної безпеки України», – Андрій Шишацький

Губернатор Донецької області Андрій Шишацький вважає, що донецьке вугілля є запорукою енергетичної безпеки України, а активізація внутрішнього ринку дасть можливість вирішити проблеми зі збуту донецького вугілля. Про це Андрій Шишацький заявив в ході прес-конференції.

Підводячи підсумки візиту Віктора Януковича, губернатор Донецької області відзначив, що промова президента України на урочистому зібранні до Дня шахтаря є програмною промовою, в якій він позначив перспективи розвитку Донецького регіону. Крім того, на думку губернатора, це свідчить про нерозривний зв’язок Донецької області з вугільною промисловістю.

Читайте також:  Детективи БЕБ припинили незаконну діяльність мережі гральних закладів у Києві

«Віктор Янукович у Донецьку спростував домисли про непотрібність вугілля країні і закриття шахт», – нагадав губернатор.

Президент чітко сказав, що зараз пріоритетним вектором державної політики України є збереження перспективних працюючих шахт, тому жоден рудник не буде закритий безпідставно.

Андрій Шишацький також зазначив, що Донецька облдержадміністрація підготувала і направила звернення на адресу Кабінету міністрів. За його словами, суть звернення полягає у врегулюванні обсягів поставок вугілля на внутрішні ринки для подальшого розподілу на підприємства. Шишацький впевнений, що це послужить створенню «замкнутого циклу споживання».

Читайте також:  Українці ввезли енергозберігаючих установок із застосуванням пільг на загальну суму понад 7 млрд грн

Серед інших пропозицій донецької влади до Кабінету міністрів слід відзначити активізацію збуту вугілля за допомогою збільшення експорту електроенергії та виробництва. При збільшенні виробництва електрики в умовах налагоджених ринків збуту, значно зросте потреба енергетиків у будівництві опор ліній електропередач. Це дасть поштовх для розвитку ринку металу в Україні і збільшить вуглевидобуток для потреб українських металургів, стверджує губернатор.

За матеріалами: УНН

Читайте також: