fbpx
Новини світу

ЗМІ: Співвласник “Уралкалія” Сулейман Керімов оголошений в розшук СК Білорусі

Співвласник "Уралкалія" Сулейман Керімов оголошений в розшук. Сьогодні стало відомо, що Слідчий комітет Білорусі порушив щодо Сулеймана Керімова кримінальну справу.

Повідомляється, що кримінальну справу щодо російського підприємця і власника футбольного клубу «Анжи» (Махачкала) було порушено за статтею «організація зловживання владою або повноваженнями». У заяві Слідчого комітету Білорусі, яке сьогодні наводиться в ЗМІ, сказано, що Сулейману Керімову загрожує до десяти років позбавлення волі. У заяві також сказано, що «винесено постанови про застосування до нього запобіжного заходу у вигляді взяття під варту і оголошення його в розшук, в тому числі по лінії Інтерполу».

Читайте також:  Президентські вибори в Словаччині. Хто переможе "руський мір" чи європейські цінності

Нагадаємо, що раніше в Білорусії був затриманий Владислав Баумгертнер, який є гендиректором "Уралкалія" і головою наглядової ради ЗАТ "Білоруська калійна компанія". У Росії, коментуючи затримання Владислава Баумгертнера, відзначали, що дії правоохоронців є неприпустимими, оскільки гендиректор "Уралкалія" прибув до Білорусі на запрошення уряду цієї республіки.

Читайте також:  На виборах президента у Словаччині переміг проросійський Петер Пеллегріні

Після затримання Владислава Баумгертнера з’явилася заява представника білоруського Слідчого комітету Павла Траулька, що повідомив, що «на предмет причетності до протиправної діяльності дається правова оцінка діям й інших осіб, зокрема одного з акціонерів "Уралкалія" Керімова».

За матеріалами: podrobnosti.ua, delo.ua

Читайте також: