fbpx
Політика

Євросоюз стурбований недотриманням лікарської таємниці Юлії Тимошенко

Комітет ЄС з попередження тортур закликає Україну забезпечити дотримання лікарської таємниці щодо засудженої Юлії Тимошенко.

Про це стало відомо з доповіді, яка була оприлюднена за підсумками візиту делегації комітету ЄС до України. Нагадаємо, що візит відбувся з 1 до 10 грудня 2012 року. Про це повідомила прес -служба Юлії Тимошенко.

«Комітет настійно закликає українську владу без зволікання вжити належних заходів для дотримання лікарської таємниці щодо Юлії Тимошенко», – сказано в доповіді.

Крім того, комітет закликає Україну не створювати заходи безпеки більше, ніж того вимагають обставини. На думку офіційного Брюсселя, це дозволить засудженій Тимошенко щодня користуватися правом доступу до відкритого повітря і контактувати із зовнішнім світом в повному обсязі, передбаченому законом.

Читайте також:  Чому Ватикан ігнорує доктрину про «священну війну» РПЦ та Кремля?

Варто відзначити, що експерти комітету Ради Європи також висловили свою стурбованість щодо порушення лікарської таємниці щодо Юлії Тимошенко та присутності при медоглядах екс -прем’єра представників немедичного персоналу.

«Поширення в мережі Інтернет відеокліпів про лікування Тимошенко є порушенням принципу конфіденційності медичної процедури», – сказано в доповіді.

Читайте також:  Вчора у центрі Будапешта десятки тисяч людей вийшли на акцію протесту проти уряду Віктора Орбана (ВІДЕО)

Представники комітету Ради Європи заявили, що вжиті заходи безпеки щодо Юлії Тимошенко, зокрема, – встановлення камер відеоспостереження і присутність співробітників пенітенціарної служби не були пропорційними ризикам.

«Україна не надала інформацію або індивідуальну оцінку ризиків, які можуть виправдати цілодобове відеоспостереження і постійну присутність співробітників, які призначені для спостереження за Юлією Тимошенко в лікарняній палаті», – підсумували експерти.

За матеріалами: tymoshenko.ua

Читайте також: