fbpx
Міжнародна економіка

У Сочинському районі запрацювала найбільш високогірна підстанція “Спортивна”

Генеральний директор ВАТ "Росмережі" Олег Бударгін повідомив напередодні журналістам, що найбільш високогірна в сочинському районі підстанція "Спортивна", побудована і підготовлена ​​під робочу напругу.

"Значення підстанції "Спортивна" складно переоцінити. Вона забезпечить резервне енергопостачання всіх олімпійських об’єктів, які розташовані тут, у гірському кластері. Ми підстанцією "Спортивна" замкнули кільце 110 кВ, яке забезпечує не тільки електропостачання гірського кластера, але і практично всіх олімпійських об’єктів, які знаходяться тут на території міста Сочі", – розповів Бударгін.

Читайте також:  Старий танковий завод у Чехії став мільярдером на тлі війни в Україні

Ця підстанція четверта підстанція 110кВ закритого типу, яка була зведена Федеральним мережевим підприємством для забезпечення електропостачання олімпійських об’єктів гірського кластеру. Підстанція "Спортивна" розташовується на території гірськолижного курорту "Роза Хутір" і за своїм зовнішнім виглядом нагадує альпійське шале, органічно вписуючись в архітектуру курорту.

Олег Бударгін уточнив, що підстанція укомплектована найсучаснішим обладнанням і на даному енергооб’єкті застосовані найсучасніші мікропроцесорні системи релейного захисту та протиаварійної автоматики, що володіє високою надійністю, і що особливо важливо , що не потребують в постійному технічному обслуговуванні. Крім того, підстанція оснащена сучасними засобами віддаленого управління і її управління буде вестися з одного комп’ютера.

Читайте також:  Старий танковий завод у Чехії став мільярдером на тлі війни в Україні

Після Олімпійських ігор підстанцію "Спортивна" будуть використовувати для енергопостачання гірськолижних і туристичних об’єктів "Роза Хутір".

За матеріалами: РИА Новости

Читайте також: